Zdrowy przepis. Kasza Jaglana z Bakaliami na Śniadanie
Składniki
40 g kaszy jaglanej
200 ml mleka
1 jabłko ( średniej wielkości )
3 łyżki ziaren słonecznika
20 sztuk posiekanych migdałów
1/2 łyżeczki cynamonu
kawałek startego imbiru
Sposób przygotowania
Do garnka wlewamy mleko i stawiamy na ogniu. Do gotującego się mleka wsypujemy: kaszę jaglaną, słonecznik, posiekane migdały, bez jabłek. Kaszę z bakaliami gotujemy na wolnym ogniu przez około 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. W czasie gdy gotujemy kaszę jaglaną, przygotujemy jabłko. Obieramy i ścieram na tarce o grubych oczkach Gdy kasza jaglana z bakaliami jest już ugotowana dodajemy starte jabłko, cynamon i imbir. Wszystko dokładnie mieszamy ,i śniadanie jest gotowe.
P.S Kochani do tego przepisu możecie użyć dowolnych bakalii, tych które najbardziej lubicie lub akurat macie w domu.