Schudnij bez liczenia kalorii – Jadłospis Dzień#28- Czwartek
O tym, że właściwa dieta jest bardzo ważnym elementem zdrowego trybu życia, nie muszę już chyba nikogo zapewniać. Tak naprawdę właściwe odżywianie to 80% sukcesu w walce o wymarzoną figurę i płaski brzuch. Tak więc jeśli marzycie o pięknie wyrzeźbionym brzuszku to musicie zmienić swój sposób odżywiania. Wiem, że bardzo ciężko jest zmienić złe nawyki. Na to wszystko potrzeba czasu i wytrwałości. Ale naprawdę warto prowadzić zdrowy styl życia. Mam nadzieję, że moje jadłospisy sprawią, że wszyscy będziecie mieć mnóstwo chęci by ZDROWO ŻYĆ! Zacząć możecie w każdej chwili, najlepiej od dziś. Spróbujcie mojego menu i mojego sposobu:-) Mam nadzieję, że te zdjęcia dodatkowo Was zmotywują!
Ale zanim zaczniecie koniecznie przeczytajcie:
Jak schudnąć i mieć płaski brzuch bez liczenia kalorii, intensywnych ćwiczeń i bez wspomagaczy?
I pamiętajcie o podstawowych zasadach:
- Spożywajcie 3 główne posiłki w ciągu dnia (śniadanie, obiad, kolacja) i 1 mniejszy
- Jedzcie regularnie o tych samych porach , co ok. 4 godziny
- Zaczynajcie dzień od pełnowartościowego śniadania
- Wyeliminujcie produkty o indeksie glikemicznym powyżej 75, w ograniczonych ilościach jemy te powyżej 50. Jeśli chcecie schudnąć warto przez pierwsze miesiące jeść tylko te produkty, których indeks glikemiczny jest mniejszy niż 50
- Unikajcie nasyconych kwasów tłuszczowych. Stosujcie dobre jakościowo tłuszcze czyli kwasy tłuszczowe wielonienasycone omega 3 (występujące na przykład w rybach) oraz kwasy tłuszczowe jednonienasycone (na przykład oliwa)
- Pijcie dużo wody, zielonej herbaty, herbat ziołowych
Jadłospis Dzień#28- Czwratek
Śniadanie- Jogurt grecki 250gram, z 5 łyżkami granoli. Przepis na domową granolę znajdziecie tu (klik)
Lunch/Obiad – Grillowana pierś z kurczaka, szklanka fasolki szparagowej, 1 brokuł, 50 gramów kaszy jęczmiennej
Przekąska – 20-30 kuleczek winogron
Kolacja – Mix sałat z awokado I kromką chleba żytniego – 1 awokado, mieszanka sałat według uznania : lodowa, rukola, eskarola, rzymska, radicchio, lollo rosso, liście świeżej kolendry, sok z cytryny, łyżeczka oliwy z oliwek, sól do smaku.
Kroimy awokado na małe kawałki, siekamy kolendrę i mieszamy z sokiem z cytryny solą i oliwą z oliwek. Mieszamy z liśćmi sałat i gotowe.