Niskokaloryczne jajka faszerowane oliwkami
Dziś ostatnia propozycja na niskokaloryczne jajka wielkanocne. Były już:
- niskokaloryczne jajka z wędzoną makrelą i pomidorami (przepis na nie tu)
- niskokaloryczne jajka faszerowane szpinakiem (przepis tu)
- niskokaloryczne jajka faszerowane łososiem (zapraszam na przepis)
- niskokaloryczne jajka faszerowane suszonymi pomidorami ( przepis)
Tym razem faszerowane oliwkami. Równie szybkie, równie zdrowe, pyszne i dietetyczne!
Składniki
4 jajka
kilkanaście zielonych oliwek
1-2 łyżeczki jogurtu greckiego
świeże listki bazylii drobno posiekane
1 łyżka ziaren słonecznika
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Ugotować jajka na twardo
Przekroić na połówki . Żółtka umieścić w misce. Rozgnieść widelcem. Łódki z białek ułożyć na talerzu. Oliwki posiekać i połączyć z żółtkami, jogurtem, bazylią i ziarnami słonecznika.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem wypełnić białka jaj i udekorować je ziarenkami słonecznika.
Smacznego!