16 kwietnia 2014 | Brak komentarzy

Niskokaloryczne jajka faszerowane oliwkami

Dziś ostatnia propozycja na niskokaloryczne jajka wielkanocne. Były już:

Tym razem faszerowane oliwkami. Równie szybkie, równie zdrowe, pyszne i dietetyczne!

Składniki

4 jajka
kilkanaście zielonych oliwek
1-2 łyżeczki jogurtu greckiego
świeże listki bazylii drobno posiekane
1 łyżka ziaren słonecznika
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo
Przekroić na połówki . Żółtka umieścić w misce. Rozgnieść widelcem. Łódki z białek ułożyć na talerzu. Oliwki posiekać i połączyć z żółtkami, jogurtem, bazylią i ziarnami słonecznika.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem wypełnić białka jaj i udekorować je ziarenkami słonecznika.

Smacznego!

Share