30 dni z sałatkami. Dzień 5 – Sałatka brokułowa

Składniki:
1 lub 2 brokułów
50g surowego szpinaku
pęczek rzodkiewek drobno posiekanych
50g sera mozzarella pokrojonego w kostki
2 ugotowane na twardo jajka, pokrojone na małe kawałki
1 i 1/2 łyżki musztardy Dijon
sól do smaku
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki wody
2 łyzeczki orzeszków piniowych
Sposób przygotowania:
1. Brokuły gotujemy
2. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy.
3 . W oddzielnym naczyniu przygotowujemy dressing: mieszamy oliwę z oliwek, wodę, sok z cytryny i musztardę.
4. Dodajemy dresing do sałatki i na koniec posypujemy orzeszkami piniowymi.
4. Dodajemy dresing do sałatki i na koniec posypujemy orzeszkami piniowymi.
