15 kwietnia 2014 | Brak komentarzy

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam suszone pomidory. Jesienią sama je robię, a słoiczki starczają mi aż do maja. Jedne z ostatnich wykorzystam w tym roku na Wielkanoc, właśnie do jajek. Jajka faszerowane suszonymi pomidorami to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole w moim domu. Skusicie się?

Składniki

4 jajka
6-8 suszonych pomidorów z oliwy lub oleju
1-2 łyżeczki jogurtu greckiego
świeże listki bazylii
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo
Przekroić na połówki . Żółtka umieścić w misce. Rozgnieść widelcem. Łódki z białek ułożyć na talerzu.
Pomidorki drobno posiekać. Dodać do żółtek.Wymieszać z jogurtem solą i pieprzem.
Tak przygotowaną masę nałożyć do wydrążonych jajek. Na wierzchu ułożyć pokrojone kawałki pomidorków.

Smacznego!

 

Share