11 kwietnia 2014 | Brak komentarzy

Jajka faszerowane szpinakiem

Dziś wielkanocna propozycja dla wszystkich miłośników szpinaku. A więc  zdrowe i dietetyczne jajka  z zielonym farszem, który przyciąga  wzrok i wywołuje wzmożoną pracę ślinianek. Jeśli  lubicie szpinak zachęcam do wypróbowania.

Składniki

4 jajka
5 gram szpinaku
1 ząbek czosnku
łyżeczka oliwy z oliwek
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo
Szpinak z czosnkiem usmażyć na oliwie z oliwek i wystudzić.
Z jajek wydrążyć zółtka. Nastepnie szpinak wymieszać dokładnie z żółtkami aby powstała gładka masa. Przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę nałożyć do wydrążonych jajek. Przygotowane jajka  ułożyc na talerzu. Mniami!

Share