30 dni z sałatkami. Dzień 16 – Sałatka z cukinią i komosą ryżową
Wczoraj byłam na zakupach i w moim koszyku wylądowało mnóstwo warzyw. Ze sklepu wyszłam z dwoma pełnymi torbami pomidorów, ogórków, cukinini, zielonej fasolki, sałaty, papryki i świeżych ziół. Po powrocie od razu więc wzięłam się za przygotowanie pysznej sałatki z cukini i quinoa czyli komosą ryżową. O cudownych właściwościach QUINOA już Wam pisałam http://beautyandblossom.blogspot.co.uk/2013/06/magiczna-quinoa.html A, że warzywa warto jeść zwłaszcza teraz gdy są świeże nikogo chyba przekonywać nie trzeba. Tak więc dziś w moim cyklu sałatkowym
Sałatka z cukinią i komosą ryżową
1 mały pęczek szczypiorku
1. Komosę ryżową gotujemy i pozostawiamy do ostudzenia.
2. Cukinie kroimy na kwawałki, solimy, posypujemy ziołami i grillujemy/pieczemy w folii w piekarniku 10-15 minut i pozostawiami do ostudzenia
3. Ogórka szczypiorek i pomidorki kroimy na małe kawałki wraz z ziołami, umieszczamy w misce.