18 września 2014 | Brak komentarzy

Schudnij bez liczenia kalorii – Jadłospis Dzień#16- Czwartek

Moi drodzy, nigdy nie jest za późno aby zmienić swoje nawyki żywieniowe i nigdy nie jest za późno na to by zacząć zdrowo się odżywiać i zdrowo żyć. Dieta to sposób odżywiania, który stosujemy na codzień, a nie chwilowe ograniczanie i restrykcje. Jesli nie będziemy sie zdrowo odżywiać i wrócimy do złych nawyków to niestety kilogramy wrócą. Znajdźmy więc swój sposób, by móc już zawsze zdrowo się odżywiać i cieszyć się zdrowiem, płaskim brzuchem i ładnym ciałem.   #dieta 

Koniecznie przeczytajcie:

Jak schudnąć i mieć płaski brzuch bez liczenia kalorii, intensywnych ćwiczeń i bez wspomagaczy?

Jak schudnąć i mieć płaski brzuch bez liczenia kalorii, intensywnych ćwiczeń i bez wspomagaczy?- część 2

I pamiętajcie o podstawowych zasadach:

  • Spożywajcie 3 główne posiłki w ciągu dnia (śniadanie, obiad, kolacja) i 1 mniejszy
  • Jedzcie regularnie o tych samych porach , co ok. 4 godziny
  • Zaczynajcie dzień od pełnowartościowego śniadania
  • Wyeliminujcie  produkty o indeksie glikemicznym powyżej 75,  w ograniczonych ilościach jemy te powyżej 50.  Jeśli chcecie schudnąć warto przez pierwsze miesiące jeść tylko te produkty, których indeks glikemiczny jest mniejszy niż 50
  • Unikajcie nasyconych kwasów tłuszczowych. Stosujcie dobre jakościowo tłuszcze czyli  kwasy tłuszczowe wielonienasycone omega 3 (występujące na przykład w rybach) oraz kwasy tłuszczowe jednonienasycone (na przykład oliwa)
  • Pijcie dużo wody, zielonej herbaty, herbat ziołowych

 

Jadłospis Dzień#16- Czwartek

Śniadanie – owsianka tradycyjna- 180ml mleka, 3 łyżki płatków owsianych uwaga nie błyskawicznych! szczypta soli. Płatki dodajemy do gotującego się mleka. Solimy i gotujemy na małym ogniu często mieszając ok. 15  minut.

 Lunch/Obiad – sałatka z fasolki szparagowej przepis tu (klik)

Przekąska – seler naciowy z serkiem wiejskim

Kolacja – Pełnoziarnisty makaron ze szpinakiem i czosnkiem z tego przepis tu (klik)

Share