17 marca 2013 | 3 komentarzy

Łosoś z warzywami z piekarnika

Dziś przedstawiam Wam mój pomysł na zdrowy, dietetyczny obiad. Przygotowałam łososia pieczonego w piekarniku wraz z warzywami. Można go podawać z ryżem, kaszą lub zjeść z samymi warzywami. Ja zdecydowałam się na kaszę jęczmienną. Smacznego!

   Składniki: 
 
filet z łososia
        4/3 duże pomidory
3 małe cukinie
1 żółta papryka
200 ml przecieru pomidorowego
sól
zioła suszone lub świeże bazylia, oregano, tymianek, pietruszka
cytryna
4 łyżki oliwy z oliwek

 

 

Sposób przygotowania:

1. Pomidory, cukinię i paprykę  kroimy w dość dużą kostkę, solimy lekko i obsypujemy ziołami
2. Rybę myjemy, solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy lekko ziołami
3. Naczynie żaroodporne smarujemy lekko oliwą i oliwek, wkładamy rybę i dorzucamy pokrojone warzywa.
4. Wszystko wkładamy do nagrzanego do 200 stopnii piekarnika i pieczemy przez okolo 30 minut.
5. Po okolo 15 minutach warto wymieszać warzywa aby się nie przypalała i wlewamy przecier pomidorowy

6. Możemy podawać z kaszą lub ryżem bądż też bardziej dietetycznie zjeść łososia i same warzywa.
Share
  • http://www.blogger.com/profile/11811975502292833953 me.alex

    sama bym chętnie zjadła :)

  • http://www.blogger.com/profile/10612088662051243683 Fitnesslandia

    łaa, ale smakołyki – na pewno przygotuję!

  • http://chocoo-lady.blogspot.com/ Angellika K.

    uwielbiam łososia;)