Schudnij bez liczenia kalorii – Jadłospis Dzień#22- Czwartek
Decyzja o zmianie stylu życia to wielkie wyzwanie i nie jednej osobie bardzo ciężko jest wytrwać w postanowieniu. Bardzo ciężko jest też zmienić złe nawyki. Na to wszystko potrzeba czasu i wytrwałości.
Ale naprawdę warto prowadzić zdrowy styl życia. Mam nadzieję, że moje jadłospisy sprawią, że wszyscy będziecie mieć mnóstwo chęci by ZDROWO ŻYĆ! Zacząć możecie w każdej chwili, najlepiej od dziś. Spróbujcie mojego menu i mojego sposobu:-)
Zanim zaczniecie koniecznie przeczytajcie:
Jak schudnąć i mieć płaski brzuch bez liczenia kalorii, intensywnych ćwiczeń i bez wspomagaczy?
I pamiętajcie o podstawowych zasadach:
- Spożywajcie 3 główne posiłki w ciągu dnia (śniadanie, obiad, kolacja) i 1 mniejszy
- Jedzcie regularnie o tych samych porach , co ok. 4 godziny
- Zaczynajcie dzień od pełnowartościowego śniadania
- Wyeliminujcie produkty o indeksie glikemicznym powyżej 75, w ograniczonych ilościach jemy te powyżej 50. Jeśli chcecie schudnąć warto przez pierwsze miesiące jeść tylko te produkty, których indeks glikemiczny jest mniejszy niż 50
- Unikajcie nasyconych kwasów tłuszczowych. Stosujcie dobre jakościowo tłuszcze czyli kwasy tłuszczowe wielonienasycone omega 3 (występujące na przykład w rybach) oraz kwasy tłuszczowe jednonienasycone (na przykład oliwa)
- Pijcie dużo wody, zielonej herbaty, herbat ziołowych
Jadłospis Dzień#22- Czwartek
Śniadanie – Jogurt grecki 200ml, 3 łyżki ugotowanej komosy ryżowej, 10 pistacji, owoce borówki/maliny, pół brzoskwini – lub inne dowolnie wybrane owoceJ
Lunch/Obiad – Warzywa z woka przepis tu (klik) z grillowaną piersią z indyka
Przekąska – 1 grejpfrut do tego 20 migdałów
Kolacja – Mieszanka sałat rukola, rukwia, sałata lodowa, rzymska lub inne, 2 jajka na twardo, 10 pomidorków koktajlowych, rzodkiewki, szczypiorek, sól, pieprz do smaku,1 łyżka zielonej pietruszki, 2 łyżki bazylii, 2 łyżki oregano, łyżeczka soku z cytryny,3 łyżki octu balsamicznego.
Mieszamy sałatę z pomidorkami, rzodkiewką i szczypiorkiem. Dodajemy pokrojone w ćwiartki jajka. Polewamy wymieszanym wcześniej octem balsamicznym z sokiem z cytryny i ziołami. Do tego 2 kromki żytniego pieczywa chrupkiego