22 maja 2014 | 2 komentarzy

Tydzień bez glutenu – Chrupiące bezglutenowe gofry

Gofry kojarzą mi się z latem. To pyszny deser, który wybornie będzie smakował z truskawkami, na które sezon właśnie się rozpoczął. Dlaczego więc nie przygotować gofrów bezglutenowych. Dzieci i wszyscy kochające słodycze na pewno się ucieszą.

 

Składniki

2 szklanki mąki migdałowej
1 szklanka tapioki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
¼ szklanki cukru
½ łyżeczki soli
2 jajka
½ szklanki roztopionego masła lub oleju kokosowym
1 szklanka mleka
2 łyżeczki świeżego soku z cytryny

quarters

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy gofrownicę. W międzyczasie delikatnie, przy użyciu miksera mieszamy wszystkie składniki.
Pieczemy na dobrze rozgrzanej gofrownicy aż nasze wafle będą bardzo chrupiące
Podawać natychmiast lub po ostudzeniu. Idealne będą z truskawkami i polane roztopioną gorzką czekoladą.

Share
  • bodybuildingisalifestyle

    ciekawi mnie czy są chrupkie czy gumiaste? 😀

    • admin

      Sa bardzo chrupkie:-)