19 maja 2014 | Brak komentarzy

Tydzień bez glutenu – Kozi ser z pieczoną papryką

Jest to jedno z moich ulubionch dań. Idealnie sprawdza się na śniadanie, na kolację i do lunchboxa.Kremowość koziego sera idealnie łączy się ze smakiem świeżej bazylii i oliwy.

Kozi ser z papryka

 

Składniki

8 dag miękkiego koziego sera
1 pieczona w piekarniku czerwona papryka
świeża bazylia
1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
1 łyżka octu balsamicznego

Sposób przygotowania

Paprykę kroimy na pół obsypujemy ziołami i zapiekamy w piekarniku przez ok 20-30minut w temperaturze 180 stopni. Gdy skórka będzie już miękka wyjmujemy z piekarnika i czekamy aż ostygnie. Jedną połówkę kroimy w kostkę. W drugą wkładamy ser. Posypujemy to pokrojoną parpyką i bazylią. Na koniec skrapiamy oliwą i octem.

Kozi ser z papryka 1