25 września 2014 | 1 komentarz

Schudnij bez liczenia kalorii – Jadłospis Dzień#22- Czwartek

Decyzja o zmianie stylu życia to wielkie wyzwanie i nie jednej osobie bardzo ciężko jest wytrwać w postanowieniu. Bardzo ciężko jest też zmienić złe nawyki. Na to wszystko potrzeba czasu i wytrwałości.
Ale naprawdę warto prowadzić zdrowy styl życia. Mam nadzieję, że moje jadłospisy sprawią, że wszyscy będziecie mieć mnóstwo chęci by ZDROWO ŻYĆ! Zacząć możecie w każdej chwili, najlepiej od dziś. Spróbujcie mojego menu i mojego sposobu:-)

Zanim zaczniecie koniecznie przeczytajcie:

Jak schudnąć i mieć płaski brzuch bez liczenia kalorii, intensywnych ćwiczeń i bez wspomagaczy?

Jak schudnąć i mieć płaski brzuch bez liczenia kalorii, intensywnych ćwiczeń i bez wspomagaczy?- część 2 

I pamiętajcie o podstawowych zasadach:

  • Spożywajcie 3 główne posiłki w ciągu dnia (śniadanie, obiad, kolacja) i 1 mniejszy
  • Jedzcie regularnie o tych samych porach , co ok. 4 godziny
  • Zaczynajcie dzień od pełnowartościowego śniadania
  • Wyeliminujcie  produkty o indeksie glikemicznym powyżej 75,  w ograniczonych ilościach jemy te powyżej 50.  Jeśli chcecie schudnąć warto przez pierwsze miesiące jeść tylko te produkty, których indeks glikemiczny jest mniejszy niż 50
  • Unikajcie nasyconych kwasów tłuszczowych. Stosujcie dobre jakościowo tłuszcze czyli  kwasy tłuszczowe wielonienasycone omega 3 (występujące na przykład w rybach) oraz kwasy tłuszczowe jednonienasycone (na przykład oliwa)
  • Pijcie dużo wody, zielonej herbaty, herbat ziołowych

tumblr_n28v1wVg4e1rp5tf7o1_500

Jadłospis Dzień#22- Czwartek

Śniadanie – Jogurt grecki 200ml, 3 łyżki ugotowanej komosy ryżowej, 10 pistacji, owoce borówki/maliny, pół brzoskwini – lub inne dowolnie wybrane owoceJ

 Lunch/Obiad – Warzywa z woka przepis tu (klik) z grillowaną piersią z indyka

 Przekąska – 1 grejpfrut do tego 20 migdałów

 Kolacja – Mieszanka sałat rukola, rukwia, sałata lodowa, rzymska lub inne, 2 jajka na twardo, 10 pomidorków koktajlowych, rzodkiewki, szczypiorek, sól, pieprz do smaku,1 łyżka zielonej pietruszki, 2 łyżki bazylii, 2 łyżki oregano, łyżeczka soku z cytryny,3 łyżki octu balsamicznego.

Mieszamy sałatę z pomidorkami, rzodkiewką i szczypiorkiem. Dodajemy pokrojone w ćwiartki jajka. Polewamy wymieszanym wcześniej octem balsamicznym z sokiem z cytryny i ziołami. Do tego 2 kromki żytniego pieczywa chrupkiego

Share
  • http://monika40.blogspot.com Monika D

    i znów pyszności!